
Astaksantyna- zastosowanie i właściwości
Astaksantyna to naturalny barwnik występujący w mikroalgach o silnym potencjale przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym.Badania sugerują, że zwiększenie ilości astaksantyny w codziennej diecie może zmniejszać ryzyko chorób neurodegeneracyjnych (tj. choroba Alzheimera, Parkinsona), a także poprawiać koncentrację, procesy poznawcze i ... koloryt skóry.

OPC, czyli najsilniejszy antyoksydant
Czy wiesz, że OPC to 50- krotnie silniejszy antyoksydant od witaminy C? Kiedy go stosować? Jakie pokarmy go zawierają?

Jak dbać o zdrowe kości?
Poznaj 5 najważniejszych strategii, które będą wspierać zdrowie Twoich kości i zapobiegać osteoporozie.

Dlaczego witamina C w liposomach jest najlepsza?
Dlaczego witamina C w liposomach jest lepsza od tradycyjnych postaci? Czy liposomalna witamina C jest bezpieczna w chorobie wrzodowej i nadżerkach przewodu pokarmowego? Poznaj zalety preparatów liposomalnych.

Jak naturalnie wspierać leczenie cukrzycy?
Naturalne metody wspomagające walkę z cukrzycą typu II. Poznaj najważniejsze substancje poprawiające gospodarkę węglowodanową.

Odkryj właściwości piperyny
Sprawdź, jak piperyna może wpłynąć na Twoje zdrowie. Jakie dawki są pożądane?

Kurkumina w leczeniu choroby Alzheimera
Najnowsze doniesienia na temat możliwości terapeutycznych kurkuminą- choroba Alzheimera, poprawa nastroju, zmiany zwyrodnieniowe, stany zapalne.

Jak skutecznie walczyć z bezsennością?
Problemy ze snem? Obniżony nastrój? Jesienna chandra? Dowiedz się, jakiego składnika może brakować w Twojej diecie.

10 naturalnych metod na wzmocnienie odporności
Poznaj naturalne sposoby, które poprawią Twoją odporność w naturalny i fizjologiczny sposób.

5 sposobów na zdrowe jelita
W dzisiejszym poście znajdziesz 5 prostych wskazówek, które pomogą Ci w utrzymaniu zdrowych jelit.