Serwatka MOLKUR 90 kaps. - suplement diety
Aktywuje układ odpornościowy, poprawia perystaltykę i trawienie
Wspomaga walkę z infekcjami sezonowymi
Produkt prebiotyczny- usprawnia namnażanie "dobrej" flory jelitowej
Produkt 100% naturalny
Nie zawiera glutenu
Dla dorosłych i dzieci od 1 roku życia
Inni kupili także
SUPLEMENT DIETY
MOLKUR® Kapsułki
Kompleksowe wsparcie pracy układu trawiennego i jelit.
Dlaczego MOLKUR® Kapsułki?
- Kapsułki MOLKUR® zawierają sproszkowany koncentrat serwatki z kwasem mlekowym racemicznym oraz mleczan wapnia.
- Kapsułki MOLKUR® zawierają racemiczny kwas mlekowy, mleczan wapnia oraz witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały i biokatalizatory.
- Preparat produkowany zgodnie z tradycją oraz z najwyższymi standardami jakościowymi - co gwarantuje, że skład preparatu jest zgodny z opracowaną oryginalną recepturą.
- Wyprodukowano przez Galactopharm (Niemcy) - wiodącego producenta naturalnych preparatów na bazie koncentratu serwatki z najwyższą zawartością kwasu mlekowego racemicznego.
Czym jest preparat
MOLKUR® Kapsułki
i w jakim celu go stosować?
MOLKUR® Kapsułki to kompleksowy preparat, zawierający sproszkowany koncentrat serwatki oraz mleczan wapnia. Preparat ten został wyprodukowany zgodnie z najwyższymi wymogami farmaceutycznymi oraz na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury dr Sandersa.
Naturalne działanie i skuteczność preparatu oparta jest na ponad 90-letnim doświadczeniu stosowania.
Dzięki obecności mleczanu wapnia (około 60 %) preparat MOLKUR® Kapsułki, preparat jest naturalnym źródłem wapnia.
Wapń jest podstawowym składnikiem mineralnym naszego organizmu, współtworzy tkankę kostną, wpływa na działanie enzymów trawiennych, jest przekaźnikiem informacji wewnątrzkomórkowej, a także istotnym elementem procesu krzepnięcia krwi. Wapń wpływa również na prawidłowe przewodnictwo nerwowe oraz kurczliwość mięśni.
Właściwości MOLKUR® Kapsułki
Działanie MOLKUR® Kapsułki opiera się na biologicznych właściwościach składników koncentratu serwatki, takich jak:
• Kwas mlekowy racemiczny (racemat)
• Witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6, kwas pantotenowy)
• Pierwiastki śladowe (mangan, miedz, cynk, kobalt)
• Minerały (żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan)
• Biokatalizatory
MOLKUR® Kapsułki - naturalne wsparcie znane od ponad 90- ciu lat.
MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI jest preparatem w 100% naturalnym; koncentratem wyprodukowanym na podstawie tradycyjnej receptury, z czystej serwatki (kwaśnej) mleka krowiego.
Receptura MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI została opracowana w 1923 roku przez założyciela firmy Galactopharm Dr.Sanders GmbH & Co.KG.
Przy tworzeniu preparatu stosuje się tylko najlepszej jakości serwatkę, która jest otrzymawana z wyjątkowo wartościowego mleka ( pozyskana od krów z letniego wypasu).
Niezmiennie najwyższa jakość serwatki Molkur zostaje zachowana dzięki stalej, precyzyjnej kontroli jakości.
Po wielokrotnej fermentacji z wykorzystaniem bakterii kwasu mlekowego i doprowadzeniu w odpowiednim procesie do jej skoncentrowania z surowej serwatki powstaje pierwszy przedkoncentrat. Aby uzyskać wartość skutecznego preparatu, musi być on poddawany dalszej rafinacji.
Po, co najmniej sześciomiesięcznym okresie dojrzewania, odbywającym się w specjalnie w tym celu przygotowanych zbiornikach, powstaje pełny koncentrat, sprawdzany następnie pod względem zgodności produktu z określonymi cechami przekazywanymi z pokolenie na pokolenie.
Od ponad 90-ciu lat firma Galactopharm zajmuje się badaniami nad zastosowaniem preparatów z koncentratu serwatki, z najwyższą zawartością kwasu mlekowego racemicznego.
Produkt jest przeznaczony dla dorosłych osób i dzieci powyżej 12 roku życia w celu suplementacji diety w koncentrat serwatki (skoncentrowany kwas mlekowy).
Należy pamiętać o zróżnicowanym sposobie żywienia i zdrowym trybie życia.
Przeznaczenie produktu:
Produkt jest przeznaczony dla dorosłych i dzieci powyżej 12 roku życia w celu suplementacji diety w koncentrat serwatki (kwaśnej) mleka krowiego, zawierającej kwas mlekowy.
MOLKUR® Kapsułki jest preparatem w 100% naturalnym; koncentratem wyprodukowanym na podstawie tradycyjnej receptury, z czystej serwatki (kwaśnej) mleka krowiego. Receptura MOLKUR Kapsułki została opracowana w 1923 roku przez założyciela firmy Galactopharm Dr. Sandresa GmbH & Co.KG. W tworzeniu preparatu MOLKUR Kapsułki stosuje się tylko najlepszej jakości serwatkę, która otrzymywana jest z wyjątkowo wartościowego mleka z letniego wypasu.
Skład i sposób użycia:
Składniki: sproszkowana serwatka (kwaśna) mleka krowiego, substancja powlekająca: celuloza mikrokrystaliczna, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, barwnik: dwutlenek tytanu.
Zalecana dzienna porcja: Dorośli: 1 kapsułka 3 razy dziennie/Dzieci: 1-2 kapsułki dziennie.
Sposób użycia:
Dorośli: 3 x 1 kapsułce dziennie przy posiłku.
Dzieci: 1-2 kapsułki dziennie przy posiłku.
Skład zalecanej porcji dziennej:
Sybstancja czynna 1 kaps. 2 kaps. 3 kaps.
sproszkowana serwatka 240 mg 480 mg 720 mg
(kwaśna) mleka krowiego
*w tym kwasu mlekowego 166 mg 332 mg 498 mg
MOLKUR® Kapsułki nie powinien być przyjmowany równocześnie z mlekiem, gdyż może doprowadzić do niestrawności.
MOLKUR® Kapsułki nie powinien być stosowany, gdy występuje nietolerancja na białko mleka (laktozę) oraz przy galaktozemii (rzadka choroba genetyczna, polegająca na nietolerancji galaktozy).
Nie spożywać podczas antybiotykoterapii tetracyklinami.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej i zbilansowanej diety. Należy przestrzegać zdrowego trybu życia i różnorodnie się odżywiać. Nie stosować u osób uczulonych na składniki preparatu.
Najlepiej spożyć przed (miesiąc, rok) /Numer partii: patrz etykieta na spodzie.
Warunki przechowywania: Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci. Przechowywać zamknięte, w suchym, chłodnym miejscu. Zmętnienie i osad na dnie są naturalnymi zjawiskami, spowodowanymi wysokim stężeniem i przechowywaniem produktu.
Ilość netto w opakowaniu: 60g (90 kapsułek
Jakość preparatu:
Firma Galactopharm – producent MOLKUR® jest najwybitniejszym specjalistą w dziedzinie procesów pozyskiwania serwatki i kwasu mlekowego racemicznego.
Od ponad 90-ciu lat firma Galactopharm zajmuje się badaniami nad zastosowaniem preparatów z koncentratu serwatki, z najwyższą zawartością kwasu mlekowego racemicznego.
W tworzeniu preparatu MOLKUR KAPSUŁKI stosuje się tylko najlepszej jakości serwatkę, która otrzymywana jest z wyjątkowo wartościowego mleka z letniego wypasu. Niezmiennie najwyższa jakość MOLKUR Kapsułki zostaje zachowana dzięki stałej, precyzyjnej kontroli jakości, prowadzonej w laboratoriach Galactopharm. Po wielokrotnej fermentacji z wykorzystaniem bakterii kwasu mlekowego i doprowadzeniu w odpowiednim procesie do jej skoncentrowania, z surowej serwatki powstaje pierwszy przedkoncentrat, który poddawany jest dalszej rafinacji. Po, co najmniej sześciomiesięcznym okresie dojrzewania, odbywającym się w specjalnie w tym celu przygotowanych zbiornikach, powstaje pełny koncentrat, sprawdzany następnie pod względem zgodności produktu z określonymi cechami. Dopiero teraz, kiedy powstały koncentrat serwatki odpowiada ścisłym wytycznym, może być stosowany jako gotowy preparat
Wyprodukowano dla:
Galactopharm
Dr Sanders GmbH & Co.KG
Sudstasse 10
49751 Sögel/Emsland
Adres
naturBIO sklep internetowyul. Motylewskiego 17, 83-315 Szymbark / Polska
Czynne
poniedziałek - piątek10.00 - 16.00