Promocja
Witamina C LIPOSOMALNA 180 kaps.

Witamina C LIPOSOMALNA 180 kaps.

Liposomy gwarantują najwyższą wchłanialność witaminy C drogą doustną

Najnowsza technologia zapewnia wysoką jakość produktu

Nie podrażnia żołądka i jelit

Produkt naturalny, non GMO, bez konserwantów

Dzienna rekomendacja: 1000 mg

Więcej szczegółów

207,00 zł

269,00 zł

darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 300zł
Masz pytania? skontaktuj się z nami:
506 050 950
naturbio@naturbio.pl

Więcej informacji

SUPLEMENT DIETY
Porcja dzienna: 2 kapsułki
Opakowanie zawiera: 180kapsułek

Pozostałe składniki: lecytyna słonecznikowa, trójglicerydy o średniej długości łańcucha, celuloza roślinna, wosk pszczeli, ekstrakt z papryki (barwnik)

 

Działanie:

  • wspiera układ odpornościowy i nerwowy organizmu
  • wzmacnia organizm
  • wpływa na syntezę kolagenu, który występuje m.in. w ścięgnach, skórze, kościach, chrząstce i dziąsłach
  • odgrywa istotną rolę w metabolizmie energetycznym i absorpcji żelaza
  • jest bardzo silnym przeciwutleniaczem, który chroni organizm przed wolnymi rodnikami tlenu
  • zapewnia sprawne funkcjonowanie układu krwionośnego

Witamina C jest przede wszystkim zalecana osobą, które prowadzą stresujący oraz intensywny tryb życia. Suplement jest przeznaczony do dla osób, które prowadzą aktywny tryb życia, uprawiają sporty oraz dla tych, które palą papierosy. Witamina C korzystnie wpływa na odporność organizmu zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym

Sposób dawkowania: 2 kapsułki na dzień podczas posiłku.

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w chłodnym, suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej
Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

Uwaga: Wypróbuj liposomalny suplement Dr.Mercoli aby dać w pełni korzyści dla zdrowia

Działanie antyoksydantów

Antyoksydanty są naturalnym mechanizmem obronnym, który neutralizuje wolne rodniki oraz tkanki organizmu. Bardzo ważne jest by spożywanie antyoksydantów było zróżnicowane.

Badania dowodzą, że antyoksydanty:

  • wspomagają pracę serca
  • korzystnie wpływają na odporność
  • poprawiają nasza pamięć
  • zmniejszają oznaki starzenia się

Dr.Mercola zaleca zwiększenie pożycia antyoksydantów poprzez jedzenie nieprzetworzonej i organicznej żywnosci.

Rozróżniamy dwa rodzaje antyoksydantów wodolubne oraz olejolubne (hybrydowe)

Organizm potrzebuje obu rodzajów antyoksydantów!

  1. wodnoludne antyoksydanty– to takie, które występują w płynach ustrojowych takich jak krew w płytkach wewnątrz i zewnątrz komórkowych. Wodnoludne antyoksydanty wchodzą w reakcję z oksydantami, które występują we krwi oraz płynach komórkowych. Do tego rodzaju antyoksydantów zalicza się resweratrol, glutation i katechiny.
  2. olejolubne antyoksydanty – występują w błonach komórkowych i lipoproteidach. Ich główne zadanie to chronienie błony komórkowej przed peroksydacją (utlenianiem) tłuszczów. Do tej grupy antyoksydantów zaliczamy wit. A, E i astaksantyne.

 

Każdy z powyższych antyoksydantów posiada inne właściwości w naprawie i ochronie przed uszkodzeniami, które są wywołane przez wolne rodniki. Jeśli są one przyjmowane razem wykazują lepszą skuteczność. Do jednych z najlepszych antyoksydantów rozpuszczalnych w tłuszczach zalicza się astaksantyna.

Cenne właściwości witaminy C

 

Witamina C odgrywa istotną rolę dla zdrowia człowieka, posiada silne właściwości antyoksydacyjnych i syntezy kolagenu ale według badań również:

  • Pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu
  • Wspomaga serce
  • Pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi
  • Wspomaga naczynia krwionośne i tętnice
  • Wspomaga wzrok
  • Wspomaga prawidłowy metabolizm kwasu moczowego
  • Wzmacnia działanie innych antyoksydantów (tu wit. E)
  • Nie zawsze przyjmujemy jej odpowiednie ilości dla zachowania optymalnego zdrowia.

 

Na świecie znaczna ilość ludzi posiada niedobór witaminy C

Według badań, które zostały przeprowadzone w USA oraz w Kanadzie aż 25-33% osób ma niewielki niedobór witaminy, a aż 20% cierpi na bardzo duży niedobór tej witaminy. Ludzki organizm stracił zdolność wytwarzania witaminy C przez organizm w przeciwieństwie do innych ssaków dlatego powinniśmy przyjmować witaminę C wraz posiłkiem. W grupie ryzyka niedoboru witaminy są studenci oraz osoby starsze powyżej 65 roku życia.

Pokarmy bogate w ten niezbędny antyoksydant

Witamina C występuje przede wszystkim w świeżych, kolorowych warzywach oraz owocach. Choć świeże owoce posiadają w sobie wystarczającą ilość wit.C, Dr. Mercola zaleca by dieta była bogata w świeże i organiczne warzywa. Zatem aby dostarczyć do organizmu niezbędnej i wystarczającej ilości witaminy C należy wzbogacić swoją dietę o organiczne warzywa.

Zapotrzebowanie na wit. C w dużej mierze zależy od poniższych czynników:

  • Palacze – ze względu na wyższy poziom stresu oksydacyjnego palacze powinni jeść o 39% więcej witaminy C niż RDA wg USDA w porównaniu z osobami, które nie palą
  • Osoby starsze – z uwagi na naturalny proces starzenia osoby 65 + mogą mieć większe zapotrzebowanie na wit C
  • Dorośli mężczyźni vs kobiety – zalecana dzienna porcja wit. C dla mężczyzn (19+) jest o 20% wyższa od tej porcji dla kobiet.

 

Trzy sposoby, aby zapewnić sobie odpowiednią ilość wit.C:

  1. wzbogacić swoją dietę w świeże i organiczne warzywa i owoce
  2. podanie dożylne – wymaga podania przez lekarza
  3. doustny suplement diety

Jednym z głównych problemów przyjmowania doustnego suplementu wit. C jest jej niska wchłanialność. Szacuje się, że wynosi poniżej 20% wchłanialności.

 

Często suplementy z wit.C mogą wywoływać niepożądane efekty takie jak zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Duże dawki wit.C w tradycyjnych suplementach zwykle nie są dobrze tolerowane i mogą wywoływać zaburzenia pracy jelit. Na szczęście została opracowana wit.C w formie, która może ograniczyć powyższe problem.

Lepsza biodostępność

Aby zwiększyć wchłanialność substancji odżywczych stosuje się nową technologię lipomosową stosowaną. Występuje ona w oleju z kryla. Kwasy omega-3 wiążą się z fosfolipidami, które zwiększają wchłanianie w porównaniu z olejem z ryb. Taki rodzaj wiązań można otrzymać w laboratorium.

Fosfolipidy:

  • to budulec błon komórkowych
  • regulują transport międzykomórkowy
  • chronią błony komórkowe przed wolnymi rodnikami

Wit. C w liposomach jest bardziej biodostępna niż tradycyjne doustne suplementy wit. C (nie liposomalne). Badania wyraźnie podają, że jednym z najlepszych sposobów na suplementację wit. C jest jej forma liposomalna. Tradycyjna doustna wit. C nie jest tak dobrze biodostępna jak wit. C w liposomach. Wchłanianie takiej witaminy różni się od tej tradycyjnej.

Wchłanianie jelitowe:

1. pokarm i substancje odżywcze zostają rozłożone
2. mniejsze cząsteczki są wchłaniane przez organizm
3. na koniec substancje odżywcze dostają się do krwioobiegu

Technologia liposomalna:

- witamina C jest zamknięta w malutkich pęcherzykach lipidowych
- takie cząsteczki witaminy C mogą być z łatwością wchłaniane


Dobry suplement wit. C musi:

  • zawierać liposomy – ze względu na biodostępność i ochronę jelit
  • zawierać wyższą dawkę witaminy niż tradycyjna doustna wit. C
  • nie zawierać sojowego emulgatora
  • zawierać wysokiej jakości, czyste składniki
  • spełniać kryteria najwyższej jakości

Witamina C w liposomach Mr. Mercoli spełnia wszystkie powyższe kryteria. Opracowując preparat wit.C w liposomach dr Mercola skupił się na jakości produktu. Przez ponad 18 miesięcy szukał odpowiedniego producenta, aż wybrał Capsugel.

Krótka historia firmy Capsugel:

  • opracowała kapsułkę bez “łączenia” dla większego bezpieczeństwa konsumentów
  • przez ponad 15 lat opracowywała unikalną kapsułkę "Licaps®"
  • zakład produkcyjny we Francji otrzymał certyfikat GMP w 2003r.
  • od ponad 100 lat jest światowym liderem w produkcji kapsułek, posiada 10 fabryk w Ameryce, Azji i Europie
  • produkuje ponad 50% wszystkich twardych kapsułek obecnie dostępnych na rynku, rocznie ponad 180 mld

Innowacyjna technologia produkcji kapsułek opracowywana i testowana przez ponad 15 lat.

Wit. C w liposomach jest zamknięta w kaspułce "Licaps®", a nie żelowej. Kapsułki te są wytwarzane w innowacyjnej technologii “Fusion” łączącej element kapsułki bez opaski.
Ta innowacyjna technologia:

  • zmniejsza możliwość utleniania zawartości kapsułki
  • zapewnia, że kapsułka jest hermetycznie zamknięta
  • przedłuża termin przydatności do spożycia

PRODUCENT:

Dr Mercola USA

Instagram Google+ Youtube
Facebook