Promocja
Witamina C LIPOSOMALNA 60 kaps.

Witamina C LIPOSOMALNA 60 kaps.

Liposomy gwarantują najwyższą wchłanialność witaminy C drogą doustną

Najnowsza technologia zapewnia wysoką jakość produktu

Nie podrażnia żołądka i jelit

Produkt naturalny, non GMO, bez konserwantów

Dzienna rekomendacja: 1000 mg

Więcej szczegółów

89,00 zł

107,00 zł

darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 300zł
Masz pytania? skontaktuj się z nami:
506 050 950
naturbio@naturbio.pl

Więcej informacji

SUPLEMENT DIETY
Porcja dzienna: 2 kapsułki
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek

Pozostałe składniki: lecytyna słonecznikowa, trójglicerydy o średniej długości łańcucha, celuloza roślinna, wosk pszczeli, ekstrakt z papryki (barwnik)

Działanie:

  • wzmacnia układ odpornościowy i nerwowy,
  • wzmacnia organizm,
  • wpływa na syntezę kolagenu, który występuje m.in. w ścięgnach, skórze, kościach, chrząstce i dziąsłach,
  • odgrywa istotną rolę w metabolizmie energetycznym i absorpcji żelaza, 
  • jest bardzo silnym przeciwutleniaczem, który chroni organizm przed wolnymi rodnikami tlenu
  • zapewnia sprawne funkcjonowanie układu krwionośnego

Witamina C zalecana jest osobom, które prowadzą aktywny, intensywny jak i stresujący tryb życia. Witamina C przeznaczona jest również dla osób uzależnionych i palących nikotynę. Witamina C jest jest idealnym suplementem, który korzystnie wpływa na odporność naszego organizmu, szczególnie w okresie jesienno-zimowym.

Sposób użycia: 2 kapsułki dziennie podczas posiłku.

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w chłodnym, suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej.
Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

Uwaga: wiele suplementów wit.C nie przynosi pełnych korzyści dla zdrowia. Wypróbuj zatem liposomalny suplement Dr. Mercoli.

Działanie antyoksydantów

Antyoksydanty to naturalne substancje ochronne organizmu. Dieta bogata w antyoksydanty pomaga zneutralizować rodniki, które niszczą komórki i tkanki organizmu. Bardzo ważne jest by przyjmować do swojego organizmu zróżnicowane antyoksydanty.

Według badań antyoksydanty:

  • wspomagają pracę serca
  • wspomagają odporność
  • poprawiają pamięć
  • pomagają zmniejszyć oznaki starzenia się

Dr Mercola zaleca by zwiększyć spożycie antyoksydantów w postaci jedzenia nieprzetworzonego i organicznej żywności.

Dwa rodzaje antyoksydantów współdziałają chroniąc komórki. Antyoksydanty dzielą się na dwie grupy: wodolubne (hydrofilowe) i olejolubne (hydrofobowe).

Organizm potrzebuje obu rodzajów antyoksydantów!

  1. wodnoludne antyoksydanty – do tej grupy antyoksydantów należy resweratrol, glutation i katechiny. Wodnoludne antyoksydanty występują w płynach ustrojowych tj, krew płynach występujących wewnątrz i zewnątrz komórkowych.
  2. olejolubne antyoksydanty – do tej grupy antyoksydantów należą wit. A, E i astaksantyna. Ich zadanie to przede wszystkim chronienie błony komórkowej przed peroksydacją (utlenianiem) tłuszczów. Występują w błonach komórkowych i poproteidach

Wszystkie rodzaje antyoksydantów posiadają inne właściwości, które naprawiają i chronią komórki oraz chronią przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki. Przyjmowanie równych rodzajów antyoksydantów powoduje lepszą skuteczność działania. Jednym z najsilniejszych antyoksydantów, który rozpuszcza się w tłuszczach to astaksantyna.

Cenne właściwości witaminy C

Witamina C oprócz silnych właściwości antyoksydacyjnych i syntezy kolagenu odgrywa bardzo istotne role dla zdrowia.

Według badań naukowych

  • Utrzymuje prawidłowy poziom cholesterolu
  • Wspomaga serce
  • Pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi
  • Wspomaga naczynia krwionośne i tętnice
  • Wspomaga wzrok
  • Wspomaga prawidłowy metabolizm kwasu moczowego
  • Wzmacnia działanie innych antyoksydantów (tu wit. E)
  • Nie zawsze przyjmujemy jej odpowiednie ilości dla zachowania optymalnego zdrowia.

Na świecie znaczna ilość osób cierpi na niedobór wit, C

Według badań, które zostały przeprowadzone w USA i Kanadzie 25-33 osób cierpi na niewielki niedobór witaminy C a 20% osób cierpi na jej duży niedobór Większe ryzyko niedoboru może występować u osób, które palą papierosy, osób starszych jak i studentów.W przeciwieństwie do większości ssaków ludzki organizm stracił zdolność produkcji witaminy C dlatego bardzo istotne by uzupełniać organizm w witaminę C razem z dietą.

Pokarmy bogate w niezbędny antyoksydant

Pamiętać należy, że kolorowe warzywa i owoce to bogactwo witaminy C im więcej ich jesz tym więcej jej przyjmujesz, Pomimo tego, że owoce zwierają wystarczającą ilość wit.C Dr Mercola zaleca by dieta jednak była wzbogacona w świeże warzywa organiczne.

Zapotrzebowanie na wit. C

  • Osoby palące – według badań palacze mogą mieć większe zapotrzebowanie na wit. C niż osoby niepalące z uwagi na wyższy poziom stresu oksydacyjnego. Palacze powinni jeść o 39% więcej wit. C niż podaje RDA wg USDA w porównaniu z osobami niepalącymi papierosów
  • Osoby starsze – osoby w wieku 65 lat i więcej z uwagi na normalny proces starzenia się organizmu mogą mieć większe zapotrzebowanie na witaminę C
  • Dorośli mężczyźni i kobiety –dzienna porcja wit. C dla mężczyzn (19+) jest o 20% wyższa od porcji dla kobiet

Trzy sposoby, aby zapewnić odpowiednią ilość wit.C:

  1. dieta bogata w kolorowe, świeże i organiczne warzywa i owoce
  2. podanie dożylne- wymaga podania przez lekarza
  3. doustne przyjmowanie suplementów

Głównym problemem doustnego przyjmowania witaminy C jest jej niska wchłanialność. Szacuje się, że wynosi ona nawet poniżej 20 %.

Duże dawki wit.C w tradycyjnych suplementach zazwyczaj nie są dobrze tolerowane przez organizm i spowodować zaburzenia pracy jelit. Suplementy z witaminą C mogą wywołać zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Jednak została opracowana witt C w formie, która może ograniczyć powyższy problem.

Lepsza biodostępność

Technologia liposomowa stosuje się by zwiększyć wchłanialność substancji odżywczych. Naturalnie występuje ona w oleju kryla,. Kwasy omega-3 wiążą się z fosfolipidami, które radykalnie zwiększają wchłanianie w porównaniu z olejem z ryb. Taki rodzaj wiązań można otrzymać w laboratorium.

Fosfolipidy:

  • budulec błon komórkowych
  • regulują transport międzykomórkowy
  • chronią błony komórkowe przed wolnymi rodnikami

Witamina C w liposomach jest zdecydowanie bardziej biodostępna niż tradycyjne doustne suplementy wit.C(nie liposomalne). Według badań jednym z najlepszych sposobów na suplementację witaminy C jest forma liposomalna ponieważ tradycyjna doustna nie jest biodostępna i różni się wchłanianiem od tradycyjnej witaminy.

Wchłanianie jelitowe:

1. pierwszy proces to rozłożenie pokarmu oraz substancji odżywczych
2. następnie mniejsze cząsteczki są wchłaniane przez organizm
3. na koniec substancje odżywcze dostają się do krwiobiegu

Technologia liposomalna:

- witamina C jest zamknięta w malutkich pęcherzykach lipidowych
- takie cząsteczki witaminy C mogą być z łatwością wchłaniane


Dobry suplement wit. C musi:

  • zawierać liposomy – z uwag na biodostępność i ochronę jelit
  • zawierać wyższą dawkę witaminy niż tradycyjna doustna wit. C
  • nie zawierać sojowego emulgatora
  • zawierać wysokiej jakości, czyste składniki
  • spełniać kryteria najwyższej jakości

Witamina C w liposomach dr Mercoli spełnia wszystkie powyższe kryteria. Opracowując preparat wit.C w liposomach dr Mercola skupił się na jakości produktu. Przez ponad 18 miesięcy szukał odpowiedniego producenta i w końcu wybrał Capsugel.

 

Krótka historia firmy Capsugel:

  • opracowała kapsułkę bez “łączenia” dla większego bezpieczeństwa konsumentów
  • przez ponad 15 lat opracowywała unikalną kapsułkę "Licaps®"
  • zakład produkcyjny we Francji otrzymał certyfikat GMP w 2003r.
  • od ponad 100 lat jest światowym liderem w produkcji kapsułek, posiada 10 fabryk w Ameryce, Azji i Europie
  • produkuje ponad 50% wszystkich twardych kapsułek obecnie dostępnych na rynku, rocznie ponad 180 mld

Innowacyjna technologia produkcji kapsułek opracowywana i testowana przez ponad 15 lat.

PRODUCENT:

Dr Mercola USA

 

Instagram Google+ Youtube
Facebook