ACEROLA sproszkowany ekstrakt 100 g

0 oceny i 0 recenzji 

Naturalny ekstrakt z aceroli

Bardzo wysoka zawartość witaminy C i bioflawonoidów

100% produkt naturalny

37,50 zł
Brutto
Ilość

Darmowa przesyłka przy zamówieniu za min. 300zł

Produkt na chwilę obecną niedostępny


-5%
przy zakupachza min. 500zł
-10%
przy zakupachza min. 1500zł
-15%
przy zakupachza min. 3000zł
progi rabatowe nie obejmują produktów z promocji

Składniki:

25% ekstrakt z owoców aceroli, maltodekstryna z tapioki (nośnik), kwas askorbinowy, wodorotlenek wapnia, anatto (pomarańczowoczerwony barwnik, otrzymywany naturalnie z nasion drzewa tropikalnego arnoty właściwej)

Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno-wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C.

Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie - usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.

Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.

Zalecana porcja dzienna: 2-3 łyżeczki dziennie

Sposób użycia: acerolę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym

Certyfikaty: Bez GMO, Food grade, Certyfikat koszerności

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej

Kraj pochodzenia: Brazylia

Uwaga! Udoskonalona formuła Aceroli

Aby ograniczyć różnice w kolorze oraz wydłużyć okres trwałości produktu, producent opracował ulepszoną wersję Aceroli. W tym celu dodał niewielkie ilości wodorotlenku wapnia i annato (pomarańczowoczerwony barwnik, otrzymywany naturalnie z nasion drzewa tropikalnego arnoty właściwej). Podstawowe składniki nie uległy zmianie tj. sok z aceroli, maltodekstryna z tapioki i kwas askorbinowy.

Aktualnie produkt ma ciemniejszy kolor tj. pomarańczowy vs różowy (poprzednio) i inny smak. Dzięki tej modyfikacji udało się maksymalnie ograniczyć poziom metali ciężkich. Pozostałe właściwości produktu pozostają bez zmian.

Dane techniczne

Napisz swoją opinię

Adres

naturBIO sklep internetowy
ul. Motylewskiego 17, 83-315 Szymbark / Polska

Czynne

poniedziałek - piątek
10.00 - 17.00