ACEROLA sproszkowany ekstrakt 100 g
ACEROLA sproszkowany ekstrakt 100 g

ACEROLA sproszkowany ekstrakt 100 g

37,50 zł

Dostępność produktu: brak

darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 300zł
Masz pytania? skontaktuj się z nami:
506 050 950
naturbio@naturbio.pl

Więcej informacji

Składniki: 25% ekstrakt z owoców aceroli, maltodekstryna z tapioki (nośnik), kwas askorbinowy, wodorotlenek wapnia, anatto (pomarańczowoczerwony barwnik, otrzymywany naturalnie z nasion drzewa tropikalnego arnoty właściwej)

Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno-wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C.

Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie - usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.

Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.

Zalecana porcja dzienna: 2-3 łyżeczki dziennie

Sposób użycia: acerolę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym

Certyfikaty: Bez GMO, Food grade, Certyfikat koszerności

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej

Dystrybutor: Kenay Sp. J. ul. Częstochowska 25, 62-800 Kalisz, tel. 62 757 35 88, 62 757 35 89

Kraj pochodzenia: Brazylia

Uwaga! Udoskonalona formuła Aceroli

Aby ograniczyć różnice w kolorze oraz wydłużyć okres trwałości produktu, producent opracował ulepszoną wersję Aceroli. W tym celu dodał niewielkie ilości wodorotlenku wapnia i annato (pomarańczowoczerwony barwnik, otrzymywany naturalnie z nasion drzewa tropikalnego arnoty właściwej). Podstawowe składniki nie uległy zmianie tj. sok z aceroli, maltodekstryna z tapioki i kwas askorbinowy.

Aktualnie produkt ma ciemniejszy kolor tj. pomarańczowy vs różowy (poprzednio) i inny smak. Dzięki tej modyfikacji udało się maksymalnie ograniczyć poziom metali ciężkich. Pozostałe właściwości produktu pozostają bez zmian.

Instagram Google+ Youtube
Facebook