MLECZKO KOKOSOWE sproszkowane 100g

MLECZKO KOKOSOWE sproszkowane 100g

35,00 zł

darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 300zł
Masz pytania? skontaktuj się z nami:
506 050 950
naturbio@naturbio.pl

Więcej informacji

Mleczko kokosowe w proszku jest wytworzone ze świeżych kokosów.

Jest to doskonałe źródło zdrowych średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, które posiada również liczne zastosowanie w suplementach diety i żywności funkcjonalnej.

Zastosowanie:

Forma mleczka sprawia, że jest to doskonały preparat stosowany w produktach, gdzie zawartość płynów musi być pod ścisłą kontrolą. Jego kremowa konsystencja, jasny kolor i bogaty orzechowy smak sprawiają, że jest doskonałym dodatkiem do zup, curry, sosów, koktajli mlecznych, słodyczy, płatków śniadaniowych itp.

Ze względu na wysoką zawartość substancji odżywczych kokosów, produkty z ich zawartością są składnikiem coraz większej ilości żywności i napojów. Preparaty z kokosem są stosowane w produktach wypiekanych nie zawierających glutenu, a mleczko kokosowe stanowi wspaniałą alternatywę dla produktów mlecznych, skierowane do wegan i osób z nietolerancją laktozy. Mleczko kokosowe w proszku jest często stosowane w suplementach diety, a także preparatach dożylnych stosowanych w szpitalach, odżywkach dla dorosłych i niemowląt. Ma również zastosowanie w napojach dla sportowców, aby dodać energii i zwiększyć wydolność organizmu.

Aktywne składniki:

Kokosy to jedne z pokarmów o najwyższej zawartości substancji odżywczych na świecie. To bogate źródło żelaza, fosforu, cynku i innych minerałów i witamin. Są również wspaniałym źródłem białka i błonnika oraz zawierają naturalnie występujące cukry.

Kokosy zawierają średniołańcuchowe nasycone kwasy tłuszczowe. Jak podają naukowcy kwasy te, w przeciwieństwie do długołańcuchowych zawartych w większości tłuszczów roślinnych, są metabolizowane zaraz po zjedzeniu, a nie przekształcają się w cholesterol czy tkankę tłuszczową.

Kokosy zawierają kwasy tłuszczowe, które dostarczają zarówno energię (substancje odżywcze) oraz materiał dla bakteriobójczych kwasów tłuszczowych i monoglicerydy (składniki funkcjonalne). Około 50% kwasów tłuszczowych kokosów to kwas laurynowy, średniołańcuchowy kwas tłuszczowy, który przekształca się w monolaurin. Jest to monogliceryd o właściwościach przeciwwirusowych i antybakteryjnych, który organizm ludzi lub zwierząt wykorzystuje do niszczenia lipidów w pokrywie wirusów. Około 6-7% kwasów tłuszczowych kokosów to kwas kaprynowy. Jest to kolejny średniołańcuchowy kwas tłuszczowy, który po przekształceniu w monocaprin wykazuje podobne korzystne działanie na organizm. Błonnik wchodzący w skład kokosów może pomagać zachować prawidłowy poziom cholesterolu i ciśnienie krwi.

Sposób przechowywania: Przechowywyać w suchym miejscu.

Instagram Google+ Youtube
Facebook